Mediji o lanenem olju

Kjerkoli bo postalo laneno seme del prehrane med ljudmi, tam bo boljše zdravje.

Laneno seme"Kjerkoli bo postalo laneno seme del prehrane med ljudmi, tam bo boljše zdravje." --- Mahatma Gandhi. ---

Prav ima.

Vpliv prehranske moči lanenih semen sega daleč nazaj. Nje se je zavedal že Charlemagne oz. Charles the Great ali po naše - Karel Veliki (frankovski vladar in vojskovodja), ki je dejansko sprejel zakon, s katerim je zahteval njihovo uživanje. Lanena semena je imel v svojem originalnem arzenalu zdravil tudi oče Hipokrat.

 

Laneno olje je največji rastlinski vir omega 3 maščobnih kislin v naravi

Laneno oljeLaneno olje je bogat vir esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za ohranjanje zdravja, za ohranjanje celičnih struktur in za tvorbo energije. Je največji rastlinski vir omega 3 maščobnih kislin v naravi. Vsebuje tudi pomembne sestavine kot so fitosterol, sistosterij in fosfolipidi.

 

 

ZDRAVILNA MOČ OLJA  RTV  SLO - 22.2.2012

 

Dr. Johanna Budwig - dieta proti raku s skuto in lanenin oljem


Dieto z lanenim semenom
je odkrila dr. Johanna Budwig, nemška raziskovalka na področju kemije, strokovnjakinja na področju maščob in olj v letu 1951. Pred leti jo je na novo preučil Dr. Dan C. Roehm (Onkolog in kardiolog). Dr. Roehm pravi:"Ta dieta je ena najbolj uspešnih diet za zdravljenje raka na svetu".

 

Dieta dr. Dudwigove

Laneno oljeNemška znanstvenica dr. Johanna Budwig je bila rojena l.1908 in umrla l.2003 v 95. letu starosti. Bila je ena izmed vrhunskih evropskih znanstvenic na področju raziskovanja raka, biokemije, na področju raziskovanja krvi, farmakologije in fizike. Bila je kar šest krat Nobelova nominiranka.

 

 

Lan - zelo uporaben

LanLinum usitatissimum- če prevedemo v Slovenščino pomeni lan ”zelo uporaben – najbolj uporaben”. Je ena izmed najstarejših gojenih rastlin, razširjena v različnih vrstah po vsem svetu. V nefarmacevtske namene jo pridelujejo zaradi olja in vlaken, skuhan lan pa so včasih rabili kot krmilo. Vlakna so uporabna tudi v zdravstvene namene, iz njih izdelujejo kakovostne kirurške niti.

 

 

Laneno olje v prehrani je odličen vir dveh esencialnih maščobnih kislin

Laneno oljeLaneno olje se pridobiva iz lanenih semen. Sveže, nepredelano laneno olje se uporablja v prehrani kot nadomestek  za druga rastlinska olja, predelano in v kombinaciji z raznimi aditivi pa je primerno tudi kot osnova za oljne barve in loščilo za les. Slednjemu po domače pravimo tudi firnež in dejansko ni primerno za uživanje. Laneno olje je pomemben regulator krvnega obtoka in prekrvitve, imunskega sistema in presnove maščob.

 

 

VIVA.SI - Lan, laneno olje in lanena semena


Dragocena rastlinska hrana
Tri. To nas zanima. Kajti tri je bolj mega kot šest, čeprav sta v jedru obe enako mega. Da, čisto navadna kemija nas pripravi, da se znamo izražati v takih šifrah. Omega tri. Omega šest. Je kdo omenil omega devet? Pa so čisto navadna olja.
Še prav okusno se mastimo z njimi in kdo bo zdaj skrbel za njihove repke in krilate konice? Vseeno ni odveč, če se med tem prijetnim opravilom, na primer z oljčnim oljem na solati ali lanenim oljem na kuhanem korenčku, spomnimo, da omega pomeni konec molekule maščobne kisline, številka pa ogljikov atom, na katerem je, gledano s konca molekule, nameščena prva dvojna vez. Kajti nekako se je izkazalo, da raje kot težke maščobe uživamo lahke, te pa imajo v svojih maščobnih kislinah eno ali več dvojnih vezi, medtem ko jih težke sploh nimajo.

In potem, glej ga, kljukca

 

Zazdravje.net - Zdravilno laneno olje


V prejšnji številki ste omenili, da je laneno olje lahko zdravilo za raka. Zelo me zanima več o tem. Kako ga uporabljamo in koliko ga je treba zaužiti, da bi učinkovalo proti raku?

Ugotovitev, da je laneno olje odlično sredstvo za zdravljenje rakavih celic, je sestavni del zelo uspešne terapije, ki jo je izvajala dr. Johhana Budwig, diplomirana farmacevtka, kemičarka ter doktorica znanosti na področju kemije in fizike.

 

Laneno olje je odlično sredstvo za zdravljenje rakavih celic

Laneno seme

Ugotovitev, da je laneno olje odlično sredstvo za zdravljenje rakavih celic, je sestavni del zelo uspešne terapije, ki jo je izvajala dr. Johhana Budwig, diplomirana farmacevtka, kemičarka ter doktorica znanosti na področju kemije in fizike.

 

 

Zazdravje.net - Laneno olje – zdravilo ali strup?


Težko bi našli olje, ki bi bilo tako dober primer tega, kako ogromna je razlika med živim in mrtvim živilom. Že večkrat smo pisali o zdravilnosti in koristnosti lanenega olja ter o terapiji dr. Budwigove, ki je z njim rešila na tisoče ljudi.  
Vendar pa nenehno dobivamo vaša pisma in kopije knjige Elaine Hollingsworth, »Prevzemite nadzor nad svojim zdravjem in se izognite industriji bolezni«, v kateri je laneno olje opredeljeno kot najslabše in najbolj škodljivo med vsemi olji. Kdo ima torej prav? Menimo, da imata prav obe, vendar pa ne govorita o istem živilu.

 
Več člankov...

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information